Procureur van echte buitenvarkens, rechtstreeks van de boer.
Procureur filet worden gesneden uit de nek/schouder van het varken. Het is mooi donker gekleurd vlees en mooi gemarmerd. Procureur is eigenlijk de schouderkarbonade, maar dan zonder het bot en vaak wat dunner gesneden. Het is zeer mals en sappig vlees met heel veel smaak.
Wij verkopen ook grote stukken procureur voor op de barbecue voor bijvoorbeeld pulled pork.
Oorsprong:
Vlees van echte buitenvarkens uit de Achterhoek, rechtstreek van onze kleinschalige boerderij. Onze varkens lopen de hele dag lekker buiten. Zo kunnen ze heerlijk wroeten, spelen, rennen en badderen. Daarnaast krijgen ze meer tijd om te groeien wat de kwaliteit van het vlees ten goede komt. Onze varkens zijn kruisingen tussen het Duroc varken en extensieve ouderwetse rassen zoals de Bonte Bentheimer en de Mangalitza. Dit zorgt voor lekker gemarmerd vlees met een heerlijke smaak.